Omdat het al een aantal jaren geleden was hebben we besloten om Open Wolvega in 2015 weer te herleven. Aangezien het kort dag was, zijn wij in overleg met Centrumplein Wolvega gegaan. Vanwege een feestweekend stond er een mooie, grote en verwarmde tent. In samenwerking met centrumplein Wolvega werd op zondag 23 april 2015 het Open Wolvega koppel 501 dartstoernooi georganiseerd.

In deze 1e vernieuwde editie, waaraan 48 koppels aan mee deden, won het koppel Edwin Scholten en Rick Schaafsma in een meer dan superwedstrijd Open Wolvega 2015. Voor ons als organisatie was het geslaagde dag en konden het winnende koppel de envelop overhandigen met daarin € 500,--. 

Door het grote succes van 2015, werd weer in samenwerking met Centrumplein Wolvega, voor 2016 weer een Open Wolvega koppel toernooi georganiseerd. In de lessen van het jaar eerder werd het nog grootser aangepakt. In 2016 konden er maximaal 64 koppels mee doen en er werd gespeeld op zondag 7 februari. In korte tijd konden we vermelden dat we vol zaten en dat er koppels op de reservelijst geplaatst moest worden. Om 13:00 uur gingen de koppels aan de gang op 16 banen in 16 poules. In de verliezersronde was het koppel Berhuys/Lageweg dat uiteindelijk de finale met 3-2 won van Jager/Van de Veen.
In de goed bezette winnaarsronde verloor het winnende koppel van 2015, Schaafsma/Scholten, in de 1/8 finales van De Boer/Boonstra. Op hun beurt werden zij in de 1/4 finale uitgeschakeld door De Jong/Stoelwinder (5-4). Bos/Hofstra won hun 1/2 finale wedstrijd met 5-2 van De Jong/Stoelwinder. Aan de andere kant van het schema. won Renyaan/Voornhout met 5-0 van Tossijn/Hamouchi en won het koppel Landman/Chapman met 5-0 van Hendriks/Van de Veen. In de halve finale won Landman/Chapman met 5-2 van Renyaan/Voornhout.
de finale ging tussen Bos/Hofstra en Landman/Chapman. In een finale van hoog niveau won uiteindelijk Bos/Hofstra met 6-3 en wonnen hiermee de hoofdprijs van € 850,--.

 

In 2017 werd er voor de 3e keer het Open Wolvega voor koppels gespeeld. Om 12 uur begon het toernooi met 61 deelnemende koppels verdeeld over 16 poules. Na de poulewedstrijden werd er verder gegaan met een winnaarsronde knock-out en een verliezersronde knock-out.
De 2 finalisten van 2016 behaalde dit jaar ook weer de halve finale. 
De nummers 2 van vorig jaar, Remko Landman en Mike Chapman, speelde op het finalebord onder leiding van Mastercaller Stuart Clarke de halve finale tegen Age de Boer en Frans van der Weit. Deze halve finale werd met 5-3 gewonnen door Landman/ Chapman en stonden wederom in de finale.
in de 2e
halve finale kwamen de winnaars van vorig jaar, Rick Hofstra en Dennie Bos aan de oche, zij speelden tegen het koppel Sjoerd Koopman en Wesley Harms. In deze halve finale trokken Koopman en Harms aan het langste eind door met 5-3 te winnen.
De finale, dat werd gespeeld in best of 11, ging tot 4-4 gelijk op. Maar de laatste 2 legs werd gewonnen door Koopman/Harms. Door deze 6-4 winst werden Sjoerd Koopman en Wesley Harms de winnaar van 2017 en ontvingen de hoofdprijs van €1000,00 en de wisselbeker dat werd aangeboden door Garagebedrijf Van der Weide uit Wolvega. Landman en Chapman werden voor de 2e keer op rij 2e
en ontvingen €500,00.
De verliezersronde werd gewonnen met 4-1 door Sander Elgersma en Tim Jaarsma, zij wonnen deze finale van Sjoerd Pijs en Jeffrey Mijnen.

Op zondag 11 februari 2018 werd er voor de 4e keer Open Wolvega gespeeld. In de kwartfinale verloren de winnaars van 2017, Sjoerd Koopman en Wesley Harms, met 4-2 van Wieger Boonstra en Frans van der Weit. De winnaars van 2016 en 2015 speelde tegen elkaar, Rick Hofstra en Dennie Bos wonnen deze wedstrijd met 4-0 van Edwin Scholten en Rick Schaafsma. Willem de Vries en Stijn Knol waren met 4-1 te sterk voor Tonny Veenhof en Fabian de Groot. In de laatste kwartfinale won het koppel Salmon Renyaan en Kevin Voornhout met 4-3 van Stephan Epe en Jeffrey Bekema.
In de eerste halve finale op de finalebaan onder leiding van Mastercaller Stuart Clark stonden Boonstra en Van der Weit tegen over De Vries en Knol. Boonstra en van der Weit braken in de 2e leg en behielden de eerste en de derde leg, waardoor het snel 3-0 stond. De daarop 3 legs behielden de koppels hun eigen leg, maar in de 7e leg was er weer een break. Boonstra en van der Weit plaatsten zich daarom met 5-2 winst voor de finale. in de 2e halve finale won het koppel Hofstra/Bos zeer overtuigend met 5-0 van Renyaan en Voornhout.
In de 3e wedstrijd op de finalebaan werd de finale van de verliezersronde gespeeld. In een moeizame wedstrijd won het koppel Eric Soekra en Marco Knip met 3-2 van Pamela Wijnja en Sander Boers.
De finale van de winnaarsronde werd gespeeld over best of 11. de eerste 3 legs waren allemaal breaks en Boonstra en Van der Weit kwamen hierdoor op een 2-1 voorsprong. Bij een 4-1 tussenstand kon Hofstra de spanning terug brengen door met een bull te finishen, maar helaas werd het een bouncer en Boonstra en Van der Weit konden daarvan profiteren. Hofstra en Bos pakte toch nog de 7e leg, maar de eindoverwinning kon Boonstra en Van der Weit niet meer ontgaan. met een 6-2 overwinning pakte zij de titel van de 4e Open Wolvega en wonnen de hoofdprijs van €1.000,00.
   

Zondag 10 maart werd voor de 5e keer Open Wolvega gespeeld, aan dit koppeltoernooi deden 64 koppels mee. Ruim 3 weken voor de speeldatum kon de organisatie al bekend maken dat het maximale aantal koppels was bereikt en werd er in 16 poules gestart.
In de winnaarsronde was er al gelijk in de 1e ronde een verrassing te noteren, Gert en Femke Herms waren met 3-1 te sterk voor Vincent Kamphuis en Ron Meulenkamp. In de 2e ronde waren het vooral topkoppels wat tegen elkaar moesten gaan spelen. In de kwartfinale verloren de titelverdedigers, Frans van der Weit en Wieger Boonstra, met 4-1 van Michael Plooy en Mats Gies.
De halve finales werden gespeeld op de hoofdbaan onder leiding van Mastercaller Stuart Clarke, in de 1e halve finale stonden de winnaars van 2016, Dennie Bos en Rick Hofstra, tegenover Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode. Wattimena en Van Duijvenbode plaatsten snel een break en gaven deze voorsprong niet meer weg. Door met 5-2 te winnen waren ze de 1e finalist. De tegenstanders moest komen uit de wedstrijd tussen het koppel Danny Noppert en Sylvester Paassen tegen Michael Plooy en Mats Gies. Dit werd een spannende wedstrijd wat over de volle 9 legs ging. Door met 5-4 te winnen ging het koppel Noppert/Paassen naar de finale.
De finale werd gespeeld over Best of 11 legs en deze werd helemaal gebruikt in een spannende en in een wedstrijd waar veel 180s werden gegooid. Uiteindelijk wonnen Noppert en Paasen deze finale van King's Open Wolvega met 6-5.
De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Geert Liefers en Idse van Heerde, het werd 3-2 tegen Chantal Schaafsma en Gerlin van Rosmalen.
Al in de eerste wedstrijd in de poule gooide Dave Stuiver een 164 finish. Dit bleek gelijk de hoogste van de dag en Stuiver won hiermee een fles Berenburg.

De editie van 2020 wordt vernieuwd. Er wordt een 3 daags evenement gespeeld in de nieuwe lokatie, Sportcentrum De Steense.